Pizza bianco med kryddstark salami

Pizza bianco med kryddstark salami

Oj vad tiden går. Det är sällan jag hinner uppdatera här och jag har så många inlägg som bara ligger som utkast men som aldrig riktigt blir klara att publicera.

Detta recept är så himla enkelt så jag kände jag ville få ner det på pränt och dela med mig! Nu ska jag vara helt ärlig här med och erkänna att jag köpte färdig pizzadeg denna gång, surdegspizza för att vara exakt. Inte för att det egentligen är supersvårt att få till en deg själv utan för att tiden inte riktigt räcker till just nu bara.

Annars är det bara att googla recept på pizzadeg, den godaste är den som får kalljäsa under natten men har man lite ont om tid går helt vanlig hederlig jäsning bra det med.

Jag serverar gärna pizzan tillsammans med lite chiliaioli, och det receptet hittar ni här!


Ingredienser

  • Pizzadeg
  • Salami, gärna en stark. Jag köper Salami Spianata Calabrese i charken.
  • 1 chili, skivad
  • 2 dl smetana
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g riven västerbottensost
  • Ruccola
  • Salt & peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva rödlök och chili.

Kavla ut degen och bred på smetana. Salta och peppra.

Lägg på den skivade rödlöken och toppa med riven ost.

Grädda pizzan i ugnen i ca 15 min.

När pizzan är klar i ugnen är det dags att slänga på lite salami, skivad chili, lite ruccola och några klickar smetana. Enkelt va?

Servera som sagt gärna med lite chiliailoli eller bara ät som den är och njut!


Antal portioner: 2-3
Tid att laga: ca 25 – 30 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.