Hemmagjorda chips

Hemmagjorda chips i ugn är inte fy skam vill jag lova. Ibland infinner sig suget på något salt och det är sällan vi egentligen har chips eller liknande hemma och då är det perfekt att bara ta några potatisar och lösa sina egna.

Chipsen kan du egentligen smaksätta precis hur du vill, när du blandar i olja och salt så kör i den krydda du vill ha. Simple as that. Just det, en mandolin underlättar rejält när man gör hemmagjorda chips, har du inte det så kör på en osthyvel, skivorna ska bli tunna!


Ingredienser

  • 4 -5 fasta potatisar
  • Olja – jag använder rapsolja.
  • Flingsalt

Gör såhär

Skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin för enkelhetens skull.

Lägg potatisen i vatten i minst 15 minuter. Byt gärna ut vattnet lite då och då.

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

När potatisen fått stå till sig i vatten så torka av den. Ner i en bunke, i med olja och salt. Blanda runt väl så alla skivor får lite olja på sig.

Lägg sedan skivorna en och en på en ugnsplåt med bakplåtspapper. De ska alltså inte ligga på lager – viktigt! Jag fick ihop två fulla plåtar.

Kör de i ugnen i ca 10 minuter, jag kan ärligt säga att jag inte tog tiden utan man ser när de är klara, de blir sådär fint bruna och krispiga!


Antal portioner: 1
Tid att laga: ca 30 min


1 thought on “Hemmagjorda chips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.