Smördegspizza med tryffelsalami

Smördegspizza, så underskattat och så enkelt. Jag köper mig en färdig färsk smördeg och sen slänger jag på lite saker jag är sugen på.

Jag har en liten förkärlek till picklad rödlök och äter det relativt ofta, jag brukar ha i en chili också och på köpet då också få mig lite picklad chili, fantastiskt gott. Självklart serverar jag gärna pizzan tillsammans med lite chili aioli, och det receptet hittar ni här!


Ingredienser

  • 250 gram smördeg
  • Tryffelsalami
  • Picklad rödlök med chili
  • 2 dl smetana
  • Parmesan
  • Pinjenötter
  • Ruccola

Picklad rödlök med chili

  • 2 rödlökar
  • 1 chili
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättika 12%
  • Salt & peppar

Gör såhär

Picklad rödlök med chili

Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och värm upp långsamt på spisen så sockret löses upp.

Skiva under tiden löken och chilin. Jag gör detta med en mandolin för att det ska gå snabbare.

När sockrets lösts upp lägg i löken och chilin, salta och peppra lite. Förvara i kylen tills pizzan är klar.

Nu är det dags att börja med pizzan.

Sätt ugnen på 225 grader.

Bre på ungefär hälften av smetanan på smördegen. Riv över parmesan och strössla över lite pinjenötter.

Sätt in pizzan i ugnen i ca 15 – 20 min. Den ska bli lite puffig och gyllene brun.

Ta ut pizzan ur ugnen och klicka ut lite mer smetana, toppa sen med salami, lite mer riven parmesan, den pickade rödlöken med chili och lite ruccola.


Antal portioner: 2-3
Tid att laga: ca 25 – 30 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.