Löjromspizza

Löjromspizza

Alltså jag älskar en riktigt bra hemmagjord pizzadeg MEN det är så sällan jag hinner förbereda en. Jag tycker den bästa hemmagjorda pizzadegen antingen är en surdeg (såklart) eller en deg som får stå över natten och på senaste har min planering varit värdelös.

I alla fall, det jag gör då det är att jag köper en färdig pizzabotten från fontana. De är tunna, blir krispiga och passar perfekt till en löjromspizza, faktiskt.

Sen, ska sanningen fram hade jag inte löjrom senast och det funkade ju nästan lika bra det. Så kör på en rom du gillar, eller om du inte gillar rom, kör utan vettja för pizzan är riktigt god ändå.


Ingredienser

  • En pizzabotten från fontana
  • 2 dl smetana
  • 1 dl västerbottenost 
  • Handskalade räkor, kanske 200 – 300 gram?
  • ½ rödlök
  • En citron
  • Gräslök
  • Rom
  • Salt & Peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 250 grader. Bred ut ett tunt lager av smetana på pizzan, strö över västerbottenost.

In med pizzan i ugnen i ca 8 min, den ska få rikligt med färg tycker jag. 

Under tiden pizzan är i ugnen så finhacka rödlök och gräslök 

Sedan är det dags att toppa pizzan, jag börjar alltid med att lägga på rödlök. Efter det klickar jag ut smetana och rom. Lägger på räkor och avslutar med cintronsaft, citronzest och den hackade gräslöken. 


Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 15 min


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *