Pasta alfredo med panerad chilihalloumi

En supergod vegetarisk rätt med få ingredienser men som kräver lite uppmärksamhet för att få till bra.
Det viktiga är att inte koka färdigt pastan i första skedet, dra av i alla fall 1 min på koktiden. Den kommer bli färdig i stekpannan. Det är också svårt att säga exakt mått på pastavattnet. Först tänker man nästan att det är alldeles för vattnigt men stärkelsen i pastavattnet kommer göra att såsen tjocknar.
Häll inte heller av pastan utan lägg bara över pastan från kastrullen ner i stekpannan, det gör absolut ingenting om lite mer vatten följer med. Se till att röra om pastan hela tiden när den är i stekpannan också, så kommer den bli sådär perfekt krämig.
Ingredienser
- Pasta för tre portioner
- 1 dl riven parmesan
- Ca 50 g smör
- 1 dl pastavatten
- 0.5 msk salt
- 1 paket halloumi, gärna chili
- 1 ägg
- Vetemjöl
- Ströbröd/Panko
- Salt & peppar
Gör såhär
Börja med att panera halloumin och koka upp vattnet till pastan
Skiva halloumin. Vänd bitarna i vetemjöl, sedan ägg och till sist ströbröd.
Hetta upp olja i en stekpanna, det ska täcka botten. Stek halloumin på båda sidor.
När vattnet kokar i med saltet och sen pastan. Ja det ska vara mycket salt var inte rädd!
När halloumin fått fin färg sätt in de i ugnen på ca 100 grader för att de ska hålla värmen.
Smält smöret i den använda stekpannan och tillsätt 1 dl av vattnet som pastan kokat i.
Lått puttra ihop på svag värme. Lägg över pastan i stekpannan. Viktigt: dra av ca 1 min på koktiden för pastan, den kommer bli färdig i stekpannan.
Rör runt pastan ordentligt i stekpannan, låt vätskan tjockna. Blir det för tjockt tillsätt mer av pastavattnet.
Stäng av plattan och tillsätt osten, fortsätt röra runt pastan tills osten har smält. Den kan vara lite rinnig men det kommer sätta sig.
Avsluta med peppar och servera tillsammans med halloumin.
Antal portioner: 3
Tid att laga: 45 min