Halloumi stroganoff(ish)

Är väldigt förtjust i halloumi i alla sina former och har alltid ett paket i kylskåpet. Idag när det vankades lunch hade vi svårt att komma på något att laga så jag slänge ihop lite av vad vi hade i kylen. Det blev typ en halloumi stroganoff, typ,

Anledningen till att det bara står ”lök” är för att det enda vi hade hemma var en halv rödlök så jag använde mig av den men hade jag haft en gul lök hemma hade jag troligen valt det.

Bilderna är lite sådär, jag vet, men det är fan inte det lättaste att få en snygg bild på en gryta haha!


Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ lök
  • 1 solovitlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk heinz chilisås
  • 1 msk lantbuljong (eller en tärning grönsaksbuljong)
  • Cayennepeppar
  • Stark paprikakrydda
  • Salt & peppar
  • Ris

 

Gör såhär

Koka riset.

Skiva halloumin, hacka lök och vitlök.

Stek halloumin tillsammans med lök och vitlök i lite smör.

Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré.

Krydda med cayennepeppar, paprikakrydda och lite peppar.

Tillsätt crème fraiche, matlagningsgrädde, chilisås och buljong.

Låt koka ihop och servera tillsammans med riset!


Antal portioner: 2-3
Tid att laga: 15 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.