Ärtig spenatsoppa med rostade frön

Ärtig spenatsoppa med rostade frön

Ni ser rätt, ännu en soppa. Denna soppa går otroligt snabbt att göra och smakar hur gott som helst, speciellt med lite frön och krutonger till.

Krutongerna kan köpas färdiga men jag gör mina egna. Baka skär lite bröd i bitar, blanda med olja och flingsalt, in i ugnen på ca 200 grader tills de blivit krispiga.


Ingredienser

  • 600 g fryst hackad spenat
  • 250 g ärtor
  • 1 gul lök
  • 1 solovitlök
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 umamibuljong
  • 4 dl havregrädde
  • 1 liter vatten
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Olivolja
  • Flingsalt med ramslök
  • Cayennepeppar
  • Salt & peppar

 

Gör såhär

Hacka lök och vitlök, stek tillsammans i lite olja tills löken mjuknat något.

Tillsätt vatten, havregrädde och buljongen. Låt koka upp.

Tillsätt ärtor och spenat. Låt koka upp igen och koka en kort stund.

Mixa soppan slät.

Stek solrosfrön och pumpakärnor i lite olja tillsammans med cayennepeppar och flingsalt.


Antal portioner: 5
Tid att laga: ca 15 min
Kost: Vegansk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *