Rårakor med chèvrecrème & grönkålschips

Råraka

Rårakor är något jag tycker är riktigt gott och som man faktiskt kan experimentera med mer än vad man kanske kan tro.

Häromdagen fick jag ett sug för grönkål och chèvre och tänkte, undra om det är gott på rårakor? Låt mig säga det som såhär, det var ren magi!


Ingredienser

  • 4 potatisar (relativt små)
  • 1 dl gräddfil
  • 40 gram chevre
  • 1 tsk honung
  • Pinjenötter
  • Grönkål
  • Rapsolja
  • Smör
  • Flingsalt (gärna med ramslök)
  • Peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja sedan med rårakorna. Riv potatisen grovt (yes, jag har kvar skalet) och krama ur överbliven vätska. Salt och peppra.

Värm en stekpanna till medelhög värme och klicka i en rejäl klick smör. 

Rårakor håller inte ihop superlätt så det kan vara lite pill med det i början.

Ta en klick av den rivna potatisen, lägg i stekpannan och platta sedan ut i pannan så den blir tunnare. Jag gjorde mina ungefär lika stora som plättar brukar vara. 

Låt de ligga ett tag på samma sida så att potatisen får en chans att verkligen steka samman, då håller de lättare när du ska vända på dem. 

Medan rårakorna steks är det dags att börja med grönkålen.

Ta bort bladen från stjälken och lägg på en ugnsplåt. Blanda i lite olja och flingsalt. Sen in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de blivit sådär krispiga.

Nu ska vi göra chèvrecrème, smula ner chèvren i gräddfilen, tillsätt honung, salt och peppar. Ställ in i kylen.

Nu borde rårakorna börja bli färdiga så fös dem lite åt sidan i stekpannan och släng i lite pinjenötter.

Servera rårakorna med chèvrecrème, grönkålschips och de rostade pinjenötterna!


Antal portioner: 1
Tid att laga: ca 30 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.