Ljummen sallad med grönkål, rödbetor och chèvre

Sallad behöver verkligen inte vara tråkigt. Det finns så mycket mer än bara gurka och tomat som man kan experimentera med.

Till denna valde jag att rosta det mesta. Antingen i ugn eller så fick det sig en omgång på stekpannan. Det gör ingenting om det hinner svalna lite, just denna sallad smakar nästan bäst när den är ljummen.


Ingredienser

  • Grönkål
  • Sparris
  • Kokta rödbeto
  • Pistagenötter
  • Babyspenat
  • Chèvre
  • Olja
  • Flingsalt
  • Honung

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta väck grönkålsbladen från sin stjälk och lägg på ena halvan av en bakplåt.

Dela rödbetorna i klyftor och lägg på andra halvan.

Ringa över olja och flingsalt. Rör runt så allt får lite olja på sig (Låt fortfarande rödbetorna och grönkålen vara separerade).

Ställ sedan in i ugnen i ca 10 min eller till du ser att grönkålen fått färg.

Rosta pinjenötterna tillsammans med lite olja och salt i en stekpanna. Lägg åt sidan.

Stek sparrisen i samma olja och tillsätt ännu lite mer salt.

Dela sparrisen i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser, smula i chèvre och ringla över lite honung. Voilà, en perfekt sallad!


Antal portioner: Så många du väljer att göra till
Tid att laga: ca 20 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.