Pasta med ryggbiff och kantareller

Pasta med ryggbiff och kantareller

Har lagat en del roliga rätter på senaste men får verkligen inte till bilderna. Har hamnat i ett läge där jag är superkritisk med alla bilder, dumt egentligen när detta i huvudsyfte är ett receptarkiv för mig själv.

I alla fall, i fredags kände jag sånt sug efter en riktigt god pastarätt så jag tänkte lite ryggbiff och kantareller slår aldrig fel!

Två saker att tänka på: Stek köttet snabbt i en varm panna, det ska bara få färg. Sen, har du vanliga pasta så koka den redan i ett tidigare skede, köttet ska bara bli varmt i pannan igen, inte genomstekt!


Ingredienser

  • 350 g ryggbiff
  • 3 dl grädde
  • En oxbuljongtärning
  • 2 dl kantareller
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 gul lök
  • 1 solovitlök
  • 50 gram riven parmesan
  • ½ msk vetemjöl
  • Timjan
  • Salt & peppar
  • Färsk pasta för fyra portioner

Gör såhär

Strimla ryggbiffen. Hacka lök och vitlök.

Stek ryggbiffen runt om i lite smör på hög värme. Lägg upp på ett fat.

Vattna ur kantarellerna i samma stekpanna, tillsätt sedan lite smör tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt balsamvinäger och låt steka ihop lite.

Pudra över vetemjöl och tillsätt grädde, buljong samt parmesan. Låt koka upp och lägg sedan i köttet.

Låt grytan koka ihop samtidigt som du kokar pastan. (Ca 2 min tar det för färsk pasta)


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 20 min


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *