Pasta med ryggbiff, kantareller & tryffelolja


Pasta är något som lagas flitigt här hemma och det är inte första gången jag lägger upp ett recept på pasta med ryggbiff.

Det svåra med just pastarätter för mig är att jag höftar det mesta och ingenting måttas, nyckeln är att smaka av och smaka av. Ta därför nedan angivna mått som en fingervisning och smaka av!

Kantarellerna plockades samma dag i skogen så jag har ingen direkt uppskattning på hur mycket det kan ha varit, men ta så mycket/lite du vill och gillar du inte kantareller, skippa det helt enkelt!


Ingredienser

  • Pasta för fyra personer
  • 400 – 500 g ryggbiff i skivor
  • 2-3 dl grädde
  • Grönsaksfond/buljong
  • Kantareller, ta så mycket/lite du vill
  • 2 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 solovitlök
  • 50 gram riven parmesan
  • 1 msk honung
  • 1 – 2 tsk tryffelolja
  • 0.5 dl pastavatten
  • Salt & peppar

Gör såhär

Börja med att ta fram ryggbiffen i god tid, salta rikligt på båda sidor.

Koka pasta. Om pastan blir klar innan du gjort klart såsen så se till att spara lite pastavatten när du häller av pastan.

Precis innan du ska steka ryggbiffen så peppra lite på båda sidor. Stek sedan i smör och olja i en het stekpanna. När köttet närmar sig den stekgrad du vill ha (du ska alltså inte riktigt ha uppnått den stekgrad du vill ha), plocka ur dem från stekpannan och lägg på en skärbräda.

Vattna ur kantarellerna i samma stekpanna, tillsätt sedan lite smör tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt vinet och låt koka ner till ungefär hälften.

Tillsätt grädde, honung, tryffelolja samt buljong/fond. Låt puttra ihop samtidigt som du smakar av med salt & peppar. Försök också känna efter om det kanske behövs lite mer tryffel eller något annat du tycker saknas.

Om såsen är lite lös, tillsätt ca 0.5 dl av pastavattnet, är inte pastan klar så bara skopa upp lite ur kastrullen.

Låt det koka ihop på låg värme samtidigt som du skivar upp ryggbiffen. När ryggbiffen är skivad tillsätter du den samt parmesan till såsen. Vänd runt allting en kort stund, tills du ser att parmesanen smält.

Servera tillsammans med den kokta pastan och riven parmesan på toppen!


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 30 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.