Enkel tomatsoppa

Jag har så många olika recept på tomatsoppa att jag knappt visste vilket jag skulle börja med. Detta är en av mina favoriter men jag har såå många och jag tycker verkligen att tomatsoppa går att variera i mängder.
Jag toppade soppan med lite rostade pumpakärnor, ärtskott och till det fick det bli en hederlig ostmacka!
Ingredienser
- 2 burkar ekologiska krossade tomater
- 1 dl crème fraiche
- 2-3 tsk harisssa
- 1 – 2 msk pesto rosso (kan uteslutas men jag hade hemma och ville testa)
- ½ dl vatten
- 1 gul lök
- 1 solovitlök
- 1 msk lantbuljong
- Cayennepeppar
- Paprikapulver
- Salt & peppar
Gör såhär
Hacka lök och vitlök, stek tillsammans i lite olja tills löken mjuknat något.
Krydda med cayennepeppar, paprikapulver och tillsätt harissan. Stek ihop lite snabbt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, pesto rosso och buljongen.
Låt koka ett tag (kanske 10 minuter?) rör om lite då och då så det inte bränner fast.
Samtidigt rostar jag pumpakärnor om man nu vill toppa med det.
När soppan kokat ett tag så tillsätt crème fraiche och låt soppan koka upp igen.
Smaka av med salt & peppar. Servera!
Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 20 min
Kost: Vegetarisk