Vegansk chorizogryta

På veckans matsedel stod bland annat denna veganska korvgryta, den blev jäkligt bra om jag får säga det själv. Jag lagade den rätt stark dock och jag rekommenderar att utesluta cayennepeppar och den torkade chilin om man är känslig mot stark mat. Inspiration kommer från jävligtgott!
Jag serverade korvrytan med lite överbliven baguette och den bästa aoilin, som ni hittar recept på här.
Ingredienser
- 250g vegansk chorizokorv
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 1 burk kokta kikärtor
- 4 tomater
- 1½ dl vatten
- 1 färsk chili
- 1 torkad chili
- ½ – 1 dl hackad bladpersilja
- Saften från ½ citron
- 1 msk lantbuljong
- 1 msk japansk soja
- 1 solovitlök
- 1 msk oregano
- 1 msk rökt paprikapulver
- Salt & peppar
Gör såhär
Skiva korven (1 cm tjocka skivor) och hacka lök, morötter och tomater.
Finhacka chili och vitlök.
Stek först morötter och lök i lite olja tills löken mjuknat lite.
Tillsätt korv, vitlök, chili och alla kryddor, stek ihop i någon minut.
Tillsätt de hackade tomaterna och stek tills de har börjat vätska ur, tillsätt då sojan, buljongen och vattnet. Låt koka ihop på medelvärme i ca 20 – 30 min utan lock.
Skölj av bönorna och tillsätt i grytan, låt koka upp igen. Vänd sedan ner persiljan och smaka av med citron, salt och peppar.
Servera med lite bröd eller ris och glöm för guds skull inte aiolin!
Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 45 min
Kost: Vegansk (utan aiolin vill säga)