Hemmagjorda majstortillas

Tortillabröd, jag skulle kunna äta det varje dag. För kanske ett år sedan började jag göra mina egna bröd och föll helt för majstortilla. Degen i sig är busenkel att göra, det tar lite till att kavla ut de tunt och att få till det bra, men när man väl fått in knycken så går det relativt snabbt.


Ingredienser

  • 4 dl majsmjöl
  • En nypa bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl vatten

Gör såhär

Blanda alla torra ingredienser

Tillsätt rapsoljan och vatten. Rör ihop till en deg, låt vila minst fem minuter. Degen kan kännas väldigt lös frön början men det kommer ordna upp sig under dessa fem minuter

Fördela degen i ca 10st bollar, lika stora som en pingisboll

Kavla sedan ut dessa på mjölat bord. Tänk på att kavla de tunt tunt, det kan vara liite svårt att få till dem första gångerna men man kommer in i det

Stek i en torr stekpanna på medelhög värme. Förvara i handduk och servera direkt


Antal portioner: 8
Tid att laga: ca 40 min
Kost: Vegetariskt & Glutenfritt


1 thought on “Hemmagjorda majstortillas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.