Hemmagjorda majstortillas

Tortillabröd, jag skulle kunna äta det varje dag. För kanske ett år sedan började jag göra mina egna bröd och föll helt för majstortilla. Degen i sig är busenkel att göra, det tar lite till att kavla ut de tunt och att få till det bra, men när man väl fått in knycken så går det relativt snabbt.
Ingredienser
- 4 dl majsmjöl
- En nypa bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 msk fiberhusk
- 2 msk rapsolja
- 4 dl vatten
Gör såhär
Blanda alla torra ingredienser
Tillsätt rapsoljan och vatten. Rör ihop till en deg, låt vila minst fem minuter. Degen kan kännas väldigt lös frön början men det kommer ordna upp sig under dessa fem minuter
Fördela degen i ca 10st bollar, lika stora som en pingisboll
Kavla sedan ut dessa på mjölat bord. Tänk på att kavla de tunt tunt, det kan vara liite svårt att få till dem första gångerna men man kommer in i det
Stek i en torr stekpanna på medelhög värme. Förvara i handduk och servera direkt
Antal portioner: 8
Tid att laga: ca 40 min
Kost: Vegetariskt & Glutenfritt
1 thought on “Hemmagjorda majstortillas”