Smöriga nudlar med kimchi


Alltså, som jag älskar denna rätt. Det är inte på något sätt ett recept jag har kommit på själv utan det finns en uppsjö av varianter på detta recept. Cramby vet jag har ett, Jordkommissionen har ett, osv osv men nedan är helt enkelt min take på det. Jag har haft olika toppings varje gång, så toppa med vad du tycker är gott helt enkelt!

Och bli inte rädd nu om du tycker det är massa konstiga ingredienser det mesta skulle jag säga att du hittar i de flesta matbutiker, även vår lilla lokala mataffär har alla dessa ingredienser och hittar du inte det där lovar jag att maxi eller liknande har! Jag har även valt att lägga in bilder på kimchi samt gochujang här till vänster för att du enkelt ska kunna hitta det i butik. Självklart finns det flera olika märken, men för att ge en indikation.

Jag väljer att köra med udonnudlar men jag är säker på att det funkar med andra nudlar också. Jag valde att ha stekt ägg till men vet många som även blandar i en rå äggula vilket troligen är supergott det med.


Ingredienser

 • En burk kimchi på ca 410 g + spad
 • 3 msk gochujang
  (är du känslig för stark mat så släng inte i 3 msk direkt utan ta en i taget och smaka dig fram)
 • Udonnudlar för fyra personer
 • 25 + 25 g smör
 • En umamibuljongtärning
 • 0.5 – 1 msk japansk soja.
  (jag föredrar japansk men har du bara kinesisk hemma så kör på det.)
 • 0.5 – 1 dl vatten
 • Saften från 0.5 – 1 lime

Topping

 • Rostade sesamfrön
 • Ägg
 • Rostad lök
 • Salladslök

Gör såhär

(har du inte en induktionshäll så sätt på vattnet till nudlarna redan från start)

Börja med att hälla spadet från kimchin i en skål, det är inte så noga utan det är för att det ska bli lättare att plocka upp det och grovhacka utan att förlora så mycket av spaden, men glöm inte att vi ska använda oss av spadet också!

Hacka kimchi, det är inte så noga utan bara se till att få det i lite rimligare bitar. Jag hackar mitt en del för jag gillar när det är lite mindre bitar i pastan.

Stek kimchin i ca 25 g smör på medelvärme, tillsätt gochujang, vatten och spadet från kimchin, rör runt ordentligt.

Smula ner buljongen och låt sjuda ett litet tag.

Under tiden kokar du nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

Återgå till kimchin och tillsätt soja och lime.

När nudlarna är klara vänd ner dem tillsammans med kimchin och tillsätt resterande 25 g smör, rör runt ordentligt i stekpannan.

Servera med valfri topping!


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 15 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.