Enkel pizza med Nduja & Burrata

Som jag nämnde i mitt recept på Nduja toast så tycker jag Nduja är helt fantastiskt och passar till det mesta, så jag bestämde mig för att göra en pizza också!

Nduja är rätt start men burratan balanserar det ut det väldigt bra. Jag har rätt mycket Nduja på min pizza så anpassa det efter hur starkt du vill ha det. För enkelhetens skull körde jag på färdig pizzabotten denna gång, från fontana. Det går såklart lika bra med egen pizzabotten men lita inte på tiden i ugnen då som jag skrivit nedan.


Ingredienser

  • Pizzabotten, jag använder mig av fontanas färdiga botten här
  • Nduja
  • Burrata
  • Riven västerbottenost
  • Mandlar
  • Skivad silverlök
  • Crème fraiche
  • Ruccola
  • Salt & Peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader.

Bred ett lager crème fraiche över pizzabotten, salta & peppra. Toppa med skivad silverlök och västerbottenost. Klicka sedan ut Njuda.

Grädda pizzan 5 – 7 min eller tills den fått gyllenbruna kanter.

När pizzan är i ugnen så rosta mandlarna i lite olja och flingsalt.

När pizzan är färdig ta ut den ur ugnen och riv över burratan, toppa med grovhackade mandlar och ruccola.


Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 10 – 15 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.