Nduja Toast

Nduja, som jag älskar det. För er som inte riktigt vet vad Nduja är så är det enkelt förklarat bredbar salami med chili. Nduja kan vara lite svårt att få tag på, tyvärr har jag inte hittat det i någon mataffär där jag bor, men som tur är säljer nu vår lokala ostbutik det.

Jag tycker Nduja passar till en massa saker, det är gott på charkbrickan, på en pizza (med burrata, herrejisses så gott), på mackan, med pasta, ja you name it, möjligheterna är oändliga. Här ska vi dock hålla oss till ett otroligt enkelt recept, en grillad Nduja toast. Du kan egentligen använda dig av vilket bröd du vill, ska jag steka det dock så föredrar jag ett surdegsbröd och idag körde jag på ett surdegsbröd med tranbär (det är de lite mörkare fläckarna som syns i brödet)! Syrligheten i bären gifte sig väldigt bra med hettan från Ndujan.

Vill man göra det lite roligare så kan man servera toasten med en sallad, eller burrata vid sidan att skopa brödet, i eller varför inte båda!


Ingredienser

  • Bröd, gärna surdeg
  • Nduja
  • Smör
  • Ost

Gör såhär

Har du köpt en hel limpa så skiva upp 2 skivor per macka.

Bre på smör på båda brödskivorna. Jag använder mig av Bregott havssalt.

Bre sedan på ett tjockt lager med Nduja på en av skivorna och toppa med riktigt med ost. Det man kan tänka lite på är att Nduja är rätt starkt så är man lite känslig mot stark mat är det bra att välja en rätt mild ost som balanserar hettan bra.

Lägg skivan med endast smör på som lock.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt en klick smör. Stek toasten på båda sidorna. Under tiden som jag steker dem så trycker jag också till toasten med en tallrik eller stekspade så det plattas till lite. När den fått färg så sänk värmen till låg värme och lägg på ett lock så all ost smälter. Eller så använder du en smörgåsgrill om du har det!


Antal portioner: Så många mackor du väljer att göra
Tid att laga: ca 10 – 15 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.