Ugnsbakade morötter med Chèvre och andra göttigheter

Ugnsbakade morötter med Chèvre och andra göttigheter

Ae men visst förtjänar vi lite göttigheter i detta fina väder? Dessa morötter bakade med chèvre på en bädd av grekisk yoghurt var ju bara att dö för.

Jag hade det som en av rätterna bland massa andra smårätter men det funkar ju toppen till det mesta skulle jag säga som ett göttigt tillbehör.


Ingredienser

Potatisbullar

  • Knippe morötter (gärna med blast på men ej nödvändigt)
  • Chèvre
  • Pistagenötter
  • Grekiskt yoghurt
  • Citronzest
  • Några droppar agave sirap alt. honung
  • Olja
  • Färsk timjan
  • Salt & peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär av stora delar av blasten på morötterna och tvätta dem noga. (Nepp, jag skalar nästan aldrig mina morötter)

Dela en morot i fyra delar på längden. Ringla över lite olja, salta och peppra – blanda.

In i ugnen i ca 25 min, de sista fem ska chèvren smulas över!

Under tiden morötterna bakas så blanda grekisk yoghurt med citronzest, lite agave sirap och salt och peppar.

När morötterna varit inne i ca 20 min, ta ut dem och smula över chèvren. In i ugnen ca 5 min till.

Hacka pistagenötter.

Bre den grekiska yoghurten på en tallrik, ta ut morötterna från ugnen och lägg på morötterna.

Toppa med de hackade nötterna, lite färsk timjan och salt & peppar. SERVERA!


Tid att laga: ca 30 min
Kost: Vegetariskt


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *