Potatisbullar med en twist
![](https://tanjageorgsson.se/wp-content/uploads/2021/03/IMG_6205-1200x800.jpg)
Hittade faktiskt detta recept på ICA och tyckte det lät lite spännande så ville testa. Var inte så sugen på de traditionella potatisbullarna som serveras med lingon och detta var faktiskt ett uppfriskande alternativ. Majsen som tillsattes i potatisen gjorde också väldigt mycket för smaken.
Känner du inte för en liten twist till de traditionella potatisbullarna så servera dem bara tillsammans med lite lingon, det slår ju aldrig fel egentligen.
Ingredienser
Potatisbullar
- 800 g potatis
- 280 g majs
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- Sambal oelek
- Salt & peppar
Avokado/Mangosallad
- 1 avokado
- 1 rödlök
- 1 tomat
- 150 g mango (jag använde fryst)
- 1 lime
Gör såhär
Skala och tärna potatisen i mindre bitar.
Koka potatisarna mjuka.
Samtidigt som potatisen kokar. Häll av spadet från majsen och stek i lite olja tills de fått färg. Tillsätt sambal oelek efter smak.
När potatisen är klar häll av den och krossa den med en potatisstöt. Tillsätt ägg, vetemjöl, majs och salt & peppar. Blanda väl!
Forma platta bullar av smeten, tror jag fick ihop runt 20st. Stek dem i en stekpanna på båda sidorna tills de fått fin färg.
Eftersom alla bullarna inte får plats i en stekpanna så kan du med fördel lägga dem i en form allt eftersom de blir klara och sätta in dem i ugnen på ca 100 grader medans resten steker klart.
Under tiden som du låter potatisbullarna stekas så är det läge att förbereda salladen.
Tärna avokado, mango och tomat. Hacka rödlök. Blanda allting och pressa över saften från limen. Krydda med salt & peppar.
Servera potatisbullarna med salladen. Njut!
Antal portioner: 4-5
Tid att laga: ca 30 – 40 min
Kost: Vegetariskt