En lite annorlunda pyttipanna
Pyttipanna, något jag egentligen inte är speciellt förtjust i om sanningen ska fram. Eller, jag är inte så förtjust i den man kan köpa färdig i butik eller den som skolan serverade.
Dock när jag själv kan bestämma och leka med olika ingredienser så tycker jag det kan bli en enkel och god middag.
Hemligheten med detta recept tycker jag är att låta potatisen puttra ett tag tillsammans med smöret/oljan och vitlöken. Det sätter en riktigt god grundsmak.
Ingredienser
- 4-5 fasta potatisar
- Ett paket bacon
- ½ gul lök
- 2 solovitlökar
- 1 dl parmesan + lite extra för garnering
- 50 gram smör
- Olja
- Cayennepeppar
- Paprikakrydda
- Salt & peppar
- Crème fraiche att toppa med
Gör såhär
Tärna potatisen i mindre bitar. Det går superbra att ha kvar skalet.
Tillsätt potatisarna i en stekpanna med lite högre kanter. Häll på vatten så det täcker potatisen och låt potatisen puttra tills vattnet avdunstat.
Under tiden potatisen kokar så hacka lök, bacon och riv parmesanen.
När vattnet avdunstat, tillsätt smöret och lite olja som potatisen får fortsätta koka i. Riv i vitlöken och låt puttra ett litet tag, kanske fem minuter.
Tillsätt bacon och lök och krydda efter smak.
När potatisen känns klar, tillsätt parmesanen och blanda runt.
Servera pytten med riven parmesan samt en klick crème fraiche.
Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 30 min