Bakad potatis med kycklingröra


Idag kikade jag runt på lite inspiration för recept på nätet och hamnade på ett intressant recept på en soppa som bla bestod av potatis, närmare bestämt bakpotatis och då slog det mig – BAKAD POTATIS! Det ska jag laga.
Då jag var hungrig och faktiskt inte kände för att stå timmar i köket idag så köpte jag färdiggrillad kyckling som jag rensade och hade i. Jag skulle också säga att röran passar utmärkt till en baguette eller liknande också.
Kan villigt erkänna att jag också hade en klick smör i potatisen innan jag fyllde den med röran. Smör gör allt godare, så enkelt är det bara!
Ingredienser
- 500 g grillad kyckling
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl smetana
- 1-2 dl majonnäs
- ½ rödlök
- 10 cm purjolök
- halv burk majs (liten burk)
- 1 röd paprika
- 3 tsk curry
- 1 ½ tsk gurkmeja
- 1 ½ tsk grillkrydda
- En skvätt av vitvinsvinäger
- 1 ½ tsk paprikapulver (gärna den lite starkare sorten)
- 1 krm cayennepeppar
- Salt & peppar
- 4 bakpotatisar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Nagga potatisarna med en gaffel. Kör de på full effekt i mikron i ca 16 min. Vänd efter halv a tiden.
Under tiden de tillagas i mikron blada crème fraiche, smetana, majonnäs, en skvätt vitvinsvinäger och kryddorna i en skål.
Blanda ner hackad rödlök, paprika, skivad purjolök samt majs. Jag hackade rödlöken och paprikan i relativt små bitar.
Rensa kycklingen och tillsätt i röran.
När potatisen är klar i mikron in med dem i ugnen och kör tills skalet blivit krispigt. Ca 3 – 4 min.
När potatisen är klar så skär ett kryss i den och fyll med röran.
Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 20 min