Burrata – perfekt till det mesta.

Ärligt, vem älskar inte en burrata? I bare kan den kanske bli lite lite tråkig men med rätt mix tycker jag det funkar perfekt som förrätt, till buffébordet eller nästan det bästa – till lite tapas/plockmat.

Glöm inte att servera med ett bra bröd till gärna Levain eller ett annat gott surdegsbröd – kanske med lite fikon i? Det kan ju bara inte slå fel.

Samma visa som vanligt, inga måttangivelser. Denna gång hade jag endast en burratina, alltså en mindre burrata och till tapas räcker den till sisådär 2 personer.


Ingredienser

  • Små tomater
  • Färsk basilika
  • Burrata
  • Pumpakärnor
  • Valnötter
  • Balsamico
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör såhär

Skiva tomaterna och riv sönder lite blad från en basilika.

Lägg i botten på ett fat.

Rosta valnötterna och pumpakärnor i lite olja i en het stekpanna, strö över lite flingsalt.

De ska rosta lite snabbt i en varm panna. Lägg åt sidan och låt svalna lite snabbt.

Riv sönder burratan över tomaterna på fatet.

Strö över nötterna, ringla över lite olivolja och balsamico.

Avsluta med lite flingsalt på toppen.

Svårare än så är det inte och som sagt, servera tillsammans med ett riktigt bra bröd.


Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 5 – 10 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.