One pot vildsvinsgryta

Denna gryta är ett resultat av att slänga ihop lite vad vi hade hemma. Någon slatt hit och någon slatt dit. Det jag vill understryka är att har du kanske lite bacon eller svamp hemma, tveka INTE på att tillsätta det. Det skulle ge grytan en klockren tia i betyg. Nu fick jag nöja mig med en 8.5.

Eftersom allting görs i en och samma gryta så serverade jag inget till mer än en liten timjankvist på toppen. Perfekt så. Tänk på att det även går att byta ut köttet till något annat kött som trivs med att kokas i timmar!


Ingredienser

  • 600 g grytbitar av vildsvin
  • 3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 solovitlök
  • 2dl vispgrädde
  • 5-6dl rött vin
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk japansk soja
  • Lantbuljong/fond
  • Timjan
  • Salt & Peppar

Gör såhär

Börja med att putsa grytbitarna. Bryn i en gjutjärnsgryta. Skiva morötter och gul lök under tiden. Släng i tillsammans med köttet.

Riv ner vitlök i grytan och låt allt stekas samman en liten stund. I med rödvin, gelé, soja, buljong/fond, timjan, salt & peppar.  

Låt koka i ca 1h på låg värme med lock. Det ska bara puttra lite smått.

Förbered potatisen och skär den i kuber.

När en timme har gått så tillsätt grädden, potatis och smaka av. Krydda vid behov.

Låt återigen puttra på svag värme tills potatisen är klar. Ca 30 – 45min.


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 2h


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.