Chèvresallad

Det bästa med att jobba hemma är nästan att kunna slänga ihop en såhär lyxig sallad til lunch.
Nötterna gör sig riktigt bra rostade med lite honung, vilket i sin tur passar väldigt bra till chèvren. Skulle du inte ha varken valnötter eller hasselnötter hemma så funkar det bra med vilka nötter eller frön som helst egentligen. Man tager vad man haver helt enkelt!
Ingredienser
- Chèvre
- Rödlök
- Gräslök
- Solrosfrön
- Hasselnötter
- Valnötter
- Sallad
- Torkade tranbär
- Citron
- Olja
- Honung
Gör såhär
Skär sallad, hacka gräslök och skiva rödlök tunnt. Lägg på en tallrik.
Grovhacka nötterna och rosta dem tillsammans med solrosfrön i en stekpanna med lite olja och honung. Rör runt ordentligt.
Riv över citronzest på salladen och häll över tranbären.
Skiva chèvren och lägg på toppen. Toppa med citronsaft, nötterna och lite honung.
Antal portioner: Så många du väljer att göra till
Tid att laga: ca 10 min
Kost: Vegetarisk