Pasta med salsicciafärs

Vill du följa med upp på lite… Salsiccia? Ja pasta igen, känns kanske som att vi inte äter annat än pasta, det gör vi ju såklart, eller?

I alla fall, innan helgen köpte vi oss en meter salsiccia på bondens butik här i Växjö, det är en otroligt mysigt liten lanthandel med fantastiska råvaror. Korven går lika bra att köpa färsk på maxi, tror ICA selection ska ha ett paket om 300 gram som borde räcka. I vilket fall som helst, i mitt recept hade jag 1 dl rödvin, jag skulle utan tvekan kunna haft 2. Så om din slatt där hemma är större än min så tveka inte på att hälla i lite till.

PS. Ringla gärna över lite honung på slutet!


Ingredienser

  • Pasta för fyra portioner
  • Ca 400 gram färsk salsiccia
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad solovitlök
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl pastavatten
  • 1 torkad chili
  • 50 gram grovhackade valnötter
  • 1.5 dl riven parmesan
  • Ett paket mozzarella
  • Salt & peppar

Gör såhär

Koka pastan i rikligt med salt. Spara 2 dl av pastavattnet.

Snitta korvarna och gröp ut färsen.

Bryn korvfärsen med vitlök, lök och torkad chili.

Tillsätt rödvinet och låt koka ihop i några minuter.

Blanda ner den kokta pastan, pastavatten, valnötter och parmesan. Låt puttra ihop och tjockna, rör hela tiden.

Toppa pastan med strimlad mozzarella, riven parmesan och lite valnötter.


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 30 min

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.