Pasta med krämig chorizo

En väldigt enkel rätt som inte tar mycket mer än 10 – 15 minuter att slänga ihop. Låt hettan i korven stå för den mesta smaken. Det är viktigt att välja en bra korv för att få till en bra smak. Chorizon jag valde vet jag har en del hetta i sig och därför behövde jag inte tillsätta mer än lite cayennepeppar. Vill man göra det ännu lite starkare så hacka i en chili och stek med tillsammans med korven och vitlöken.

Vill man göra den vegetarisk går det bra att byta ut korven mot vegochorizo istället!


Ingredienser

  • Pasta för fyra portioner
  • 300 g chorizo
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med paprika/chili
  • ½ dl vatten
  • En solovitlök
  • 1 msk grönsaksfond
  • Några knippen persilja
  • Cayennepeppar
  • Salt & peppar

 

Gör såhär

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Skiva chorizon och hacka vitlöken fint. Stek tillsammans i lite smör.

Blanda i crème fraiche, vatten, fond och cayennepeppar.

Låt koka ihop på svag värme. Salta och peppra efter smak.

Hacka persiljan och vänd ner. Servera tillsammans med pastan.


Antal portioner: 4
Tid att laga: 15 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.