Pasta med krämig chorizo

En väldigt enkel rätt som inte tar mycket mer än 10 – 15 minuter att slänga ihop. Låt hettan i korven stå för den mesta smaken. Det är viktigt att välja en bra korv för att få till en bra smak. Chorizon jag valde vet jag har en del hetta i sig och därför behövde jag inte tillsätta mer än lite cayennepeppar. Vill man göra det ännu lite starkare så hacka i en chili och stek med tillsammans med korven och vitlöken.
Vill man göra den vegetarisk går det bra att byta ut korven mot vegochorizo istället!
Ingredienser
- Pasta för fyra portioner
- 300 g chorizo
- 2 dl crème fraiche smaksatt med paprika/chili
- ½ dl vatten
- En solovitlök
- 1 msk grönsaksfond
- Några knippen persilja
- Cayennepeppar
- Salt & peppar
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skiva chorizon och hacka vitlöken fint. Stek tillsammans i lite smör.
Blanda i crème fraiche, vatten, fond och cayennepeppar.
Låt koka ihop på svag värme. Salta och peppra efter smak.
Hacka persiljan och vänd ner. Servera tillsammans med pastan.
Antal portioner: 4
Tid att laga: 15 min