Vallmofrallor

Vallmofrallor

Dessa frallor vinner inte pris för de snyggaste men de smakade så otroligt gott att jag måste dela med mig av receptet i alla fall.

Jag glömde faktiskt ta bild på dem också, förutom en jag skickade till en kompis så det får bli ett lite halvtaskigt inlägg.

Jag hoppas ni kan se förbi detta och ändå baka dem!


Ingredienser

  • 2.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 5  dl vetemjöl special
  • ½ tsk salt
  • 25 g färsk jäst
  • ½ msk honung
  • 1 ägg till pensling
  • Vallmofrön

 

Gör såhär

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degspadet, saltet och honungen. Rör till jästen löst sig.

Arbeta ner mjölet. Jag använde mig av en hushållsmaskin och lät degen arbetas i 15 minuter.

Det är viktigt att knåda degen ordentligt för att få brödet luftigt!

Låt jäsa udner bakduk ca 45 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut degen till en längd och dela den i 14 bitar.

Forma till bullar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.

Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över vallmofrön.

Grädda bröden mitt i ugnen 8 – 10 minuter. För bättre skorpa så lägg 1 dl vatten i en form i botten av ugnen.

Servera med rikligt med smör och ost. MUMS!


Antal portioner: 14 st frallor
Tid att laga: ca 2h
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *