Aprikosfrallor med pumpakärnor

Äntligen kan jag baka bröd i mängder. Min fina sambo har nu gett mig en KitchenAid som jag tjatat om i år och dar! Jag älskar att ha nybakat bröd hemma och att kunna variera olika smaksättningar men har tyckt det varit så jobbigt att knåda för hand. Jag kommer såklart samla alla mina brödrecept under en ny kategori!

Jag är ännu ingen mästare på bröd men jag lär mig sakta men säkert och dessa frallor blev riktigt lyckade, det enda jag velat få till lite bättre är frasigheten på toppen, men annars så.

Nästa projekt blir att skaffa sig en egen lite surdeg. Åh möjligheterna känns oändliga!


Ingredienser

  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 75 g hackade torkade aprikoser
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ tsk salt

 

Gör såhär

Blanda ut jäst med fingervarmt vatten och salt.

Tillsätt honung och olivolja. Använder du dig inte av en köksmaskin så tillsätt nu också aprikoser samt pumpakärnor. Annars, vänta lite med det momentet.

Nu är det dags att blanda in allt mjöl. Häll i lite mjöl i taget och knåda väl!

Hade du inte i aprikoser och pumpakärnor innan så tillsätt dessa nu och låt maskinen knåda i detta på låg hastiget.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda in lite mer mjöl. Skär degen i lagom stora frallor.

Lägg på en bakplåt och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 230 grader.

Pensla frallorna med kallt vatten och pudra över lite mjöl. Grädda frallorna högt upp i ugnen i ca 7 min.


Antal portioner: 10 st frallor
Tid att laga: ca 2h
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.