En favorit hos mig – pastasallad med en massa godsaker

Detta ”recept” kommer faktiskt ifrån en ostbutik vi har där jag växte upp, Pecorino i Osby. Jag har alltid älskat den sallad och när jag då flyttade ifrån byn fick jag ju lära mig att göra den själv, helt enkelt.
Eftersom detta mer är en komponerad pastasallad så har jag inte skrivit hur mycket man ska ha av allting. Det är för att det helt enkelt är upp till en själv. Jag som älskar solrosfrön och parmesan serverar alltid lite extra vid sidan som man sen kan tillsätta vid smak.
Vilken chark du väljer är också upp till dig. Jag brukar variera men har nästan alltid lite tryffelsalami, salami milano och någon parmaskinka.
Rätten serveras med fördel tillsammans med en balsamico och lite brie!
Ingredienser
- Pasta
- Parmesan
- Soltorkade tomater
- Solrosfrön
- Ruccola
- Charkuterier
- Oliver
- Cayennepeppar
- Flingsalt
Gör såhär
Börja med att koka pastan.
Lägg ruccola i en skål, strimla soltorkade tomater (jag brukar låta tomaterna rinna av över ruccolan) och lägg sedan i samma skål.
Rosta solrosfröna tillsammans med lite olja, cayennepeppar och flingsalt. Lägg upp i en skål.
Riv parmesan – lägg upp i en skål.
När pastan är klar så skölj av den direkt i kallt vatten. När pastan svalnat så blanda ner den tillsammans med ruccolan och tomaterna. Tillsätt sedan lite av solrosfröna och parmesanen.
Servera tillsammans med chark, mer parmesan, solrosfrön, oliver, lite brieost och en balsamico. Går inte att misslyckas!
Antal portioner: Så många du väljer att göra till
Tid att laga: ca 15 min