Avokadotoast med pocherat ägg

På helgerna lyxar vi alltid till det med någon riktigt god frukost. Detta receptet blev riktigt bra och jag önskar nästan att jag kunde äta detta alla mål om dagen!


Ingredienser

  • 2 skivor grötbröd
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • Gräslök
  • Chili flakes
  • Flingsalt med ramslök
  • Salt & peppar

Pocherat ägg

  • 2 l vatten
  • 2 msk ättika
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg

Gör såhär

Mosa avokadon, tillsätt chili, salt och peppar.

Ställ in i kylen medan du pocherar äggen.

För att pochera äggen så koka upp vatten, ättika och salt. Häll iskallt vatten i en skål vid sidan.

Knäck ett ägg i taget i en liten skål, vispa upp en virvel i det kokande vattnet och häll i ägget. Låt sjuda i någon minut (ca 4).

Ta upp ägget och lägg direkt i skålen med det kalla vattnet. Gör sen samma sak med andra ägget.

Under tiden som äggen sjuder skiva tomaten och rosta/stek mackorna. När de är lagom krispiga lägg på avokadoröran, några skivade tomater och ett pocherat ägg. Toppa med gräslök och flingsalt!


Antal portioner: 2 mackor
Tid att laga: ca 20 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.