Chili cheese

Chili cheese
chili cheese

I helgen lagade jag lite tapas under lördagen där jag bland annat testade att göra chili cheese och vilken succé det blev!

Jag skulle kunna säga att man gärna kan tillsätta lite färsk hackad rödpeppar men jag gillar verkligen stark mat så lita inte allt för mycket på mig där! Jag friterar alltid i en tjockbottnad kastrull, tänk på att det inte syns när olja kokar. Lägg gärna i en brödbit och när den börjar bli lite gyllenbrun är det dags att börja fritera.

Jag serverade självklart dessa tillsammans med min chiliaioli, jag säger inte att det är ett måste, jag säger bara att det blir hundra gånger bättre.

Nu serverade jag lite allt möjlig i lördags så bilden är inte den bästa men det är de runda bollarna ni ser på fatet i alla fall. Magi.


Ingredienser

  • 2.5 dl finriven mild ost
  • 10 st skivor av hamburgerost, cheddar
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl hackade inlagda jalapenos
  • Salt & peppar

Frityrsmet

  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt & peppar

Panering

  • Vetemjöl
  • Panko
  • Salt & peppar

Gör såhär

Börja med att grovhacka hamburgerosten, blanda sedan alla ingredienser till bollarna. Blanda ordentligt så det blir en bra spridning på allting.

Rulla till bollar. Här kan man välja själv hur stora man vill göra dem. Jag gjorde de lite större så man orkade inte så många. Ställ sedan in i kylen. Detta kan med fördel förberedas flera timmar innan.

Blanda sedan allt till frityrsmeten.

Blanda vetemjölet med salt och peppar till paneringen. Lägg vetemjölet i en skål och pankon i en annan.

Plocka fram bollarna ur kylen. Doppa först i vetemjöl, sen i frityrsmeten och till sist i pankon.

Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fritera bollarna snabbt tills de fått en fin färg.

Lägg på en tallrik med hushållspapper för att suga upp öberblivet fett.

Servera direkt.


Antal portioner: ca 20 st
Tid att laga: ca 20 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *