Fisksoppa med sting

Jag har lagt upp ett liknande recept på fisksoppa innan men jag har valt att korrigera en hel del så denna soppa smakar verkligen annorlunda jämfört med den andra. Jag personligen skulle säga att denna är snäppet vassare.

Denna gången stekte jag fröbröd tillsammans med vitlökssmör (blandade smör med riven vitlök och salt) och serverade det till. Fantastiskt gott att doppa i soppan.


Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 100 g handskalade räkor
  • 2 dl vitt vin
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 solovitlök
  • 60 g purjolök
  • 1 burk (400 g) med konserverade körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • ½ msk fisksås
  • 2 dl crème fraiche paprik/chili
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Paprikakrydda stark
  • Cayennepeppar
  • Salt & peppar

Gör såhär

Skär potatis i kuber. Hacka lök, vitlök och skiva purjolöken. Stek i olja eller smör (gärna i en gjutjärnsgryta)

Krydda med paprikakrydda, cayennepeppar, salt & peppar.

Tillsätt vinet, tomaterna, vattnet, buljongen och fisksåsen. Låt koka upp och koka i ca 20 minuter, jag brukar också trycka sönder tomaterna här om de inte har kokat sönder.

Skär laxen i kuber, tillsätt i grytan och låt koka ca 5 minuter till.

Tillsätt crème fraiche, låt koka upp och släng tillsist i räkorna (låt det inte börja koka igen för då blir räkorna sega).


Antal portioner: 4
Tid att laga: 40 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.