Kantarellpasta

Kantarellpasta

Dessa kantareller alltså, hur gott är det inte? Kanske för att vi äter det en så kort period på året eller för att det faktiskt smakar helt amazing. I alla fall, receptet nedan är lite snabbt ihopslängt och måtten lite på ett ungefär men det blev otroligt gott i alla fall!


Ingredienser

  • 400g kantareller
  • 1 gullök
  • 1 solovitlök
  • 2 tsk landbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven lagrad ost (parmesan funkar bra, jag använde cheddar)
  • Smör
  • Pinjenötter
  • Pasta för fyra personer
  • Salt & peppar
  • Cayenneppar

Gör såhär

Koka pastan.

Hacka lök och vitlök relativt fint.

Dela kantarellerna om de är stora, vattna sedan ur dem i en stekpanna.

När kantarellerna inte längre ger ifrån sig något vatten så tillsätt lite smör och all lök. Stek tills löken mjuknat lite.

Tillsätt crème fraiche, matlagningsgrädde, buljong och ost.

Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Rosta nu pinjenötterna i en stekpannan med lite olivolja och flingsalt.

Servera pastan med kantarellsåsen och lite pinjenötter.


Antal portioner: 3-4
Tid att laga: ca 20 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *