Laxpasta på tio minuter

Denna pastarätt är så enkelt att det är löjligt. Kräver inte många minuter i köket men blir sååå god. Från början gjorde jag alltid den väldigt enkel och hade inte i något speciellt alls, med åren har den utvecklats minimalt men egentligen så skulle jag säga att det går lika bra utan både fisksås och hummerfond, jag skulle dock rekommendera att servera med pinjenötter, för vem älskar inte pinjenötter?
Ingredienser
- 2 laxfiléer
- 2 dl crème fraiche
- ½ – 1 dl sweet chilisås (efter smak!!!)
- Bönpasta till två personer
- Citronpeppar
- Salt & peppar
Om man vill:
- Några droppar fisksås
- Lite hummerfond
- Pinjenötter
- Gräslök (fryst)
Gör såhär
Börja med att koka pastan och under tiden som pastan kokar klart gör följande:
Stek laxen i lite smör och mer eller mindre strimla den.
Krydda med citronpeppar, vanlig peppar och salt.
Tillsätt crème fraiche och sweet chilisås, smaka av här vad du själv föredrar, det är väldigt olika.
Väljer du att ha i det valfria så smaksätt nu också med hummerfond och lite fisksås.
Rör till sist ner lite fryst gräslök.
Servera med bönpasta och lite pinjenötter.
Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 10 – 15 min