Röd currygryta med kyckling

Röd currygryta med kyckling

Jag kände sånt sug efter en gryta med lite röd curry i så jag bestämde mig för att slänga ihop ett recept. Vi hade inte allt för mycket hemma så jag skulle säga att man med fördel kan tillsätta fler grönsaker, så som paprika, bambuskott, lök etc.

Jag skulle också säga att receptet går utmärkt att göra vegetariskt, byt bara ut kycklingen till halloumi, eller quorn, buljongen till grönsaksbuljong och salta istället för fisksås. Servera gärna med ris!


Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • ½ rödkålshuvud
  • 2-3 msk röd curry paste
  • 1 burk (400ml) kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 buljongtärning (helst höns)
  • 1 chili
  • en liten bit ingefära
  • 1 solovitlök

Gör såhär

Ska du servera receptet med ris så börja med att koka riset.

Dela kycklingen i mindre bitar, strimla rödkål och chili, hacka vitlök och ingefära.

Stek först kycklingen på relativt hög värme i lite olja så den får lite färg runt om.

Tillsätt lite mer olja och i med curryn. Blanda nu ner alla grönsaker och stek ihop allting lite.

Tillsätt sedan kokosmjölken, fisksåsen och buljongen. Låt puttra på svag värme ett tag. Jag tycker såsen blir rätt rinnig så jag valde att ha i lite idealmjöl för lite tjockare konsistens.

Servera med riset.


Antal portioner: 3
Tid att laga: ca 30 min


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *