Honungs och chilimarinerad lax med mangosallad

Idag var första gången jag testade denna marinad även till lax. Oftast marinerar jag kycklingen till min caesarsallad i samma marinad men den passade perfekt även till lax.

Det ekade också lite tomt i vår kyl men lite fryst mango har vi alltid hemma så jag tänkte, vad passar bättre än lite mango ihop med lax? Resultatet blev detta goda recept!

Jag skriver inga mått på valnötterna eller mangon då det är upp till var och en, jag älskar valnötter så jag hade i hur mycket som helst och lika så med mangon.


Ingredienser

  • 1 påse bladspenat
  • 2 laxfiléer
  • 1 paket fetaost
  • 1 liten rödlök
  • Mango (fryst går bra)
  • Valnötter
  • Honung

Marinad

  • 1 Tokad chili/chili-flakes
  • 1 msk honung
  • 1 riven solo vitlök
  • 1½ msk soja (jag använder japansk)
  • Salt & peppar

Gör såhär

Börja med att blanda allting till marinaden. Skär laxen i kuber och marinera. Den kan marinera under tiden du fixar resten av salladen men helst 1h innan

Rosta valnötterna i en torr stekpanna

Skär mangon i kuber och skiva rödlöken

Lägg upp salladen på en tallrik. Blanda ner löken, mangon, smulad fetaost och valnötter

Stek laxen på rätt hög värme så den får en fin yta. Lägg till sist på laxen och ringla över lite honung


Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 20 min (utan tiden för marinaden)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.