Spenatpasta med soltorkade tomater

Detta recept är med inspiration från portionen under tian och smakade helt fantastiskt. Jag har valt att ändra smådelar i receptet men många delar är kapade rätt av.
Har du inte umamibuljongtärning hemma funkar det med en helt vanlig grönsaksbuljong.
Ingredienser
- Pasta för fyra personer
- 250 g fryst bladspenat
- 135 g ekologiska soltorkade tomater
- 1 solovitlök
- Paprikapulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- Cayennepeppar
- 1 umamibuljongtärning (kung markatta som har den)
- 1 dl solroskärnor
- 1 burk otaly iMat fraiche
- 1 dl havregrädde
- Japansk soja
- Parmesan (kan uteslutas)
- Salt & peppar
Gör såhär
Börja med att låta oljan rinna av från tomaterna, jag valde att låta de rinna av i stekpannan för att använda mig av den oljan att steka i
Skiva tomaterna och stek dem i oljan tillsammans med rökt paprikapulver och lite japansk soja
Lägg tomaterna åt sidan. Börja koka pastan
Hacka vitlök och stek tillsammans med lite olja, i med havre fraichen och grädden. Lägg nu ner den frysta spenaten, buljongtärningen och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, salt & peppar. Låt puttra tills spenaten tinat
Under tiden så stek solroskärnorna tillsammans med cayennepepparoch flingsalt
När pastan är klar blandar du i spenatgrädden och solroskärnorna, toppa med soltorkade tomater och parmesan
Antal portioner: 4
Tid att laga: 25 min
Kost: Vegetarisk, Vegansk (uteslut parmesan)