Spenatpasta med soltorkade tomater

Detta recept är med inspiration från portionen under tian och smakade helt fantastiskt. Jag har valt att ändra smådelar i receptet men många delar är kapade rätt av.

Har du inte umamibuljongtärning hemma funkar det med en helt vanlig grönsaksbuljong.


Ingredienser

  • Pasta för fyra personer
  • 250 g fryst bladspenat
  • 135 g ekologiska soltorkade tomater
  • 1 solovitlök
  • Paprikapulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • 1 umamibuljongtärning (kung markatta som har den)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 burk otaly iMat fraiche
  • 1 dl havregrädde
  • Japansk soja
  • Parmesan (kan uteslutas)
  • Salt & peppar

Gör såhär

Börja med att låta oljan rinna av från tomaterna, jag valde att låta de rinna av i stekpannan för att använda mig av den oljan att steka i

Skiva tomaterna och stek dem i oljan tillsammans med rökt paprikapulver och lite japansk soja

Lägg tomaterna åt sidan. Börja koka pastan

Hacka vitlök och stek tillsammans med lite olja, i med havre fraichen och grädden. Lägg nu ner den frysta spenaten, buljongtärningen och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, salt & peppar. Låt puttra tills spenaten tinat

Under tiden så stek solroskärnorna tillsammans med cayennepepparoch flingsalt

När pastan är klar blandar du i spenatgrädden och solroskärnorna, toppa med soltorkade tomater och parmesan


Antal portioner: 4
Tid att laga: 25 min
Kost: Vegetarisk, Vegansk (uteslut parmesan)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.