Flankstek med vattenmelonsallad

Vattenmelonsallad tycker jag är något av det bästa som finns under sommaren, det och jordgubbar. Ska sanningen fram så var vattenmelonen på bilden tyvärr lite smaklös. Det är tur att allt annat smakade hur bra som helst så det vägde upp.

Jag serverar salladen tillsammans med lite balsamico, man kan med fördel även ha lite frön till. (ja, jag älskar frön i mat)


Ingredienser

  • 1kg flankstek
  • Romansallad
  • 1 paket fetaost med smak av tryffel
  • ½ rödlök
  • Vattenmelon
  • Lite gurka

Gör såhär

Sätt ugnen på 125 grader

Hacka grönsaker och skiva rödlöken, smula ner fetaosten och blanda allting

Ta fram flanksteken i god tid så den hinner blir rumstempurerad. Du kan med fördel ha marinerat flanksteken dagen innan i någon god marinad annars så gnid in den i lite goda kryddor. Ex. Cayennepappar, vitlök, paprikakrydda, salt & peppar

Stek flanksteken på båda sidor så den får färg på hög värme i lite olja. In med den i ugnen med en stektermometer, den är klar när temperaturen ligger på 58 grader. Nu kanske inte du har en stektermometer hemma då kan man säga ca 20-25 min, men det är väldigt beroende på hur tjock köttbiten är.

När den är klar låt den vila i alla fall 10min, jag brukar lägga lite aluminiumfolie över


Antal portioner: 4
Tid att laga: ca 40 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.