Räktårta

Nu till midsommar var det dags att förbereda lite midsommar mat, jag kände då för att laga en räktårta som jag vet att min kusin även brukar ha med sig kring jul. Jag experimenterade lite med smakerna och fick tillsätta lite mer av det ena och det andra efterhand. Perfekt att förbereda dagen innan.
Min starka sida är inte riktigt heller att dekorera saker så det resultatet kanske vi kan skippa. Utöver det så var tårtan mycket god.
Ingredienser
Till botten:
- 280g kavring
- 100g smör
Till fyllning:
- 500g stora skalade räkor
- 400g phiadelphia
- 3 dl créme fraiche
- 1 burk röd caviar
- 1 finhackad rödlök
- Saften från 1 citron
- 5 gelantinblad
- Dill
- Cayennepappar
- Salt & peppar
Topping:
- Ägg
- Rom
- Citron
- Dill
Gör såhär
Smält smör. Mixa kavring och tillsätt smör, blanda runt
Fördela röran i en form med avtagbara kanter, ca 24cm. Ställ in i kylen
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca fem minuter
Under tiden rör du ihop de andra ingredienserna, hacka räkorna innan du slänger ner dem i blandningen.
Häll av vattnet från gelatinbladen och smält de på svag värme. Samtidigt är det nu ett perfekt läge att smaka av röran. Mer dill? Hetta?
När gelatinen smält så ner med det i röran och rör runt tills det är ordentligt blandat.
Fördela röran i botten, in i kylen i några timmar, helst över natten.
Antal portioner: 8
Tid att laga: ca 50 min
Supergod!!!
Tack ?
Åh vad kul att ni gillade den 🙂
Det var det lilla, tack för vi fick låna huset under midsommar!