Veganska biffar

Detta recept är med inspiration från jävligtgott som lagar otroligt bra vegans mat. Dessa biffarna smakar så bra att till och med min sambo undrade för ett tag om jag lurade honom. Servera med potatis och rårörda lingon.


Ingredienser

Biffar:

  • 400g formbarfärs från anamma
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk planti havregrädde
  • 1.5 msk grönsaksbuljong
  • 1 riven gullök
  • 1 riven solovitlök
  • grillkrydda
  • salt & peppar

Sås:

  • 4 gullökar
  • 3 dl planti havregrädde
  • 2 msk japanska soja
  • 1 umamibuljontärning
  • några msk svartvinbärsgele
  • grillkrydda
  • salt & peppar

Gör såhär

Börja med att skiva löken till såsen

Blanda allting till biffarna, precis som när man gör vanliga biffar!

Börja med att steka löken till såsen i lite rapsolja. När den är gyllenbrun så plocka bort den

Stekar biffarna på fem minuter på vardera sida. Plocka bort och lägg tillbaka löken

Ner med allting till såsen, ordning spelar mindre roll

Låt koka upp långsamt under omrörning i några minuter

Lägg i biffarna i såsen och låt puttra lite kort tillsammans

Servera med potatis och lite rårörda lingon


Antal portioner: 4
Tid att laga: 40 min
Kost: Vegansk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.