Veganska biffar

Detta recept är med inspiration från jävligtgott som lagar otroligt bra vegans mat. Dessa biffarna smakar så bra att till och med min sambo undrade för ett tag om jag lurade honom. Servera med potatis och rårörda lingon.
Ingredienser
Biffar:
- 400g formbarfärs från anamma
- 2 tsk japansk soja
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk planti havregrädde
- 1.5 msk grönsaksbuljong
- 1 riven gullök
- 1 riven solovitlök
- grillkrydda
- salt & peppar
Sås:
- 4 gullökar
- 3 dl planti havregrädde
- 2 msk japanska soja
- 1 umamibuljontärning
- några msk svartvinbärsgele
- grillkrydda
- salt & peppar
Gör såhär
Börja med att skiva löken till såsen
Blanda allting till biffarna, precis som när man gör vanliga biffar!
Börja med att steka löken till såsen i lite rapsolja. När den är gyllenbrun så plocka bort den
Stekar biffarna på fem minuter på vardera sida. Plocka bort och lägg tillbaka löken
Ner med allting till såsen, ordning spelar mindre roll
Låt koka upp långsamt under omrörning i några minuter
Lägg i biffarna i såsen och låt puttra lite kort tillsammans
Servera med potatis och lite rårörda lingon
Antal portioner: 4
Tid att laga: 40 min
Kost: Vegansk