Het fisksoppa

Het fisksoppa

Fisksoppa är något jag älskar att slänga ihop en vardagskväll när fisksuget slår till. Jag har ibland lite svårt att ange exakta mått då jag alltid smakar av och tillsätter det som saknas. Cayennepeppar är rätt starkt så ta lite åt gången och var noga med att smaka av!

Jag brukar också servera soppan med limeaioli och vitlöksbröd. Recept kommer!


Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 200g stora skalade räkor
  • 5 mellanstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gullök
  • 1 solovitlök
  • en skvätt fisksås
  • 2 dl crème fraiche paprik/chili
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hummerfond
  • paprikakrydda stark
  • cayennepeppar
  • salt & peppar
  • gräslök

Gör såhär

Skär morötter och potatis i kuber. Hacka lök och vitlök. Stek i olja eller smör (gärna i en gjutjärnsgryta)

Krydda med paprikakrydda och cayennepeppar

Lägg i crème fraichen och späd gärna ut med lite vatten eller mjölk för att den inte ska vara så tjock

Tillsätt hummerfond, fisksås och till sist laxen. Låt puttra i ca 10 minuter eller till laxen känns klar

I med räkorna och gräslöken, smaka av med salt och peppar. PS. låt det inte koka med räkorna i, då blir de sega.


Antal portioner: 4
Tid att laga: 30 min


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *