Grönkålspasta

Grönkålspasta

Grönkålspastan är en favorit här hemma. Jag skulle kunna äta det nästa varje dag då det faktiskt går att variera i oändlighet. Ett litet tips är att steka fröna i lite olja, cayennepeppar och salt innan du vänder ner det i röran, otroligt gott.


Ingredienser

  • 250g färsk grönkål
  • 0.5 – 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 solovitlök (motsvarar kanske 3 klyftor)
  • Riven ost (jag har varierat mellan parmesan och lagrad cheddar)
  • Pinjenötter/valnötter/pumpakärnor (välj fritt eller blanda!)
  • Lite grönsaksbuljong
  • Citronsaft (kan uteslutas)
  • Cayennepeppar (efter smak)
  • Salt & peppar

Gör såhär

Stek grönkålen tillsammans med vitlök, salt och citron i lite olja (jag väljer en smaksatt med habanero för vi gillar stark mat).

Tillsätt sedan grädde, mjölk och fond.

Koka upp lite lätt och tillsätt riven ost, jag river lite som jag känner för, kanske 1dl(?!)

Krydda och vänd tillsist ner pinjenötterna.

Jag blandar det med färsk pasta och ringlar över lite tryffelhonung!


Antal portioner: 34
Tid att laga: 20 min
Kost: Vegetarisk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *