Grillad Tomahawk med Ndujapasta

För en vecka sedan gick jag och min sambo på semester och jag kände att jag ville laga något lite roligare, något som vi inte testat förr. Jag kände dock att jag inte orkade åka och handla och bestämde mig för att komma på något roligt med vad vi hade hemma.

Det resulterade i en helt fantastiskt grillad köttbit som serverades tillsammans med en het Ndujapasta.

Många tycker att det är en skam att marinera en så fin köttbit men jag kände att jag ville ha lite mer smak på köttet så jag slängde ihop en enklare marinad, det är inga skarpa eller tunga smaker i den så den tar inte över. Jag använde mig av färska kryddor från växthuset men torkade går precis lika bra!

Jag skulle säga att receptet i sig är väldigt enkelt egentligen, det svåra i det hela är timingen med pastan och köttet. Testa, jag lovar du inte kommer bli besviken.


Ingredienser

  • 500 g Tomahawk

Marinad

  • 1 Solovitlök
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Olivolja
  • Salt & Peppar

Pasta

  • Pasta för två
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1/2 Burk Nduja à 180 g
  • 1 Solovitlök
  • 1/2 Rödlök
  • Salt & Peppar

Gör såhär

Förbered grillen så du får en fin glödbädd

Blanda marinaden. Se till att köttet är rumstempererat, salta först köttet rikligt och gnid sedan in köttet i marinaden.

Låt köttet vila lite i marinaden. Koka pasta, hacka rödlök och solovitlök.

När pastan kokat klart så häll av den och ställ åt sidan.

Nu är det dags att grilla köttet. Jag tycker det funkar bra att grilla köttet på direkt värme. Grilla på alla sidor tills det når en innertemp på ca 56 – 58 grader. Ta upp köttet och låt vila medans du gör klart pastan.

Hetta upp en stekpanna med höga kanter på medelvärme, stek lök och vitlök gyllene. Tillsätt crème fraiche och Nduja, salta & peppra. När det kokat ihop så tillsätt pastan, den kan ha kletat ihop sig lite med det löser sig när den åker ner i stekpannan.

Skriva upp köttet och servera tillsammans med pastan!


Antal portioner: 2
Tid att laga: ca 45 min


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.